Läcker variant av sockerkaka med härlig choklad- och kokostopping. 

Ingredienser

  • 2 dl cocosmjölk (17%)
  • 2 1/2 dl rårörssocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl cocosflingor
  • 75 gram blockchoklad

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och täck med ströbröd eller grahamsmjöl. Rör samman cocosmjölk och socker. Vispa i äggen. Blanda mjölet, bakpulver och 1 dl cocosflingor i en bunke och rör ner i smeten. Slå i formen och baka av i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med en sticka när kakan stannat.

Stjälp upp den varma kakan på galler och täck ytan med grovhackad choklad. När chokladen smält penslar eller brer du ut den och dekorerar genom att strössla på 1/2 dl cocosflingor.

Kakan smakar bra ljummen, men vinner i smak om den vilar i kyl över natten. Servera i tunna skivor.