Klassisk makaronilåda

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
340 g makaroner
1 gul lök(ar)
2 pkt bacon
4 ägg
4 dl mjölk
3 dl riven ost variera gärna olika sorter
1 krm riven muskotnöt
salt & peppar

Klassisk makaronilåda

  • 50 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 200 °C

Ingredienser

Steg

1
Klar

Förvärm ugnen och koka makaronerna enligt förpackningen.

2
Klar

Skiva baconen i lagom stora bitar. Hacka löken fint. Fräs baconen i en stekpanna ett par minuter tills fettet börjar släppa och tillsätt sedan löken. Stek blandningen på medelhög värme 7-8 minuter tills baconen får lite färg och löken mjuknat.

3
Klar

Vispa ihop äggen med mjölken och krydda med salt, peppar och muskot.

4
Klar

Blanda baconblandningen med makaronerna och stjälp upp i en ugnssäker form. Häll över äggstanningen och toppa med osten. Lägg aluminiumfolie över och ställ mitt i ugnen i ca 30 minuter.

5
Klar

Ta bort folien och grädda ytterligare ca 10-12 minuter tills den får lite färg. Kontrollera med en kniv att makaronilådan är klar i mitten, grädda ytterligare en stund annars.

6
Klar

Servera sedan med lingonsylt och smält smör.

Källa: Coop
föregående
Tomatsoppa med tortellini
nästa
Udonnudlar
Källa: Coop
föregående
Tomatsoppa med tortellini
nästa
Udonnudlar

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.