Stuvad vitkål är både god och billig husmanskost som perfekt till rökt skinka, stekt korv eller isterband, bacon eller fläsk.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 400g vitkål
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm nymalen vitpeppar

Tillagning

Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir glansig. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning.

Krydda med salt och nymald vitpeppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Späd sommarkål behöver bara koka ca 5 min.

Strö persilja över och servera stuvningen med kokt potatis och isterband eller fläsk.

Tips

För lite lyxigare och krämigare stuvning kan du istället för bara mjölk blanda hälften mjölk och hälften grädde.

Dela receptet

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Pinterest
  • Delicious
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • RSS