Här är mitt recept på hur jag gör riktigt goda och frasiga pannkakor. Ett bra grundrecept att utgå ifrån för att göra bland annat crêpes, pannkakstårta, ugnspannkaka eller någon annan god rätt med pannkakssmet som bas.

Ingredienser

Recept för 1-2 personer (ca 8 pannkakor)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1-2 krm salt
  • Smör till stekning

Tillagning

Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Tillsätt sedan mjölet och rör om kraftigt, för bästa resultat rekommenderas en elvisp för att slippa klumpar. Värm en stekpanna och klicka i lite smör och häll i knappt en dl smet (för 26 cm stekpanna) och grädda. För att göra varje pannkaka frasig lägg i en klick smör när du gräddar nästa pannkaka.

Servera med jordgubbssylt och lätt vispad grädde.

Tips

Får du pannkakor över kan du lägga dessa i en plastpåse eller burk i kylskåpet och ta fram dagen efter. Bre på lite smör och sockra så har du ett gott mellanmål.