En härligt höstig och mustig gryta på älgkött och kantareller. Servera med kokt potatis eller potatispuré och rårörda lingon.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 600 g grytbitar av älg
  • 3 msk olivolja
  • 2 medelstora lökar
  • 2 morötter
  • 200 gram rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kött eller viltfond
  • ½ dl svartvinbärssaft
  • 1 liter vatten
  • 200 gram färska kantareller
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 2 msk Crème Fraiche
  • salt och peppar

Tillagning

Hacka löken. Dela morötterna i två halvor, och skiva halvorna. Skala rotsellerin och skiva ner den till lagom stora bitar. Bryn grytbitarna i olivoljan. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och bryn allt lätt. Pressa ner vitlöken och blanda ner tomatpuré och låta fräsa någon minut. Tillsätt fonden,  svartvinbärssaften och vatten så att det täcker köttet. Lägg i kantarellerna, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i minst ett par timmar, tills köttet är mört. Blanda ner Crème Fraiche när det återstår drygt en halvtimma. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med nykokt potatis och rårörda lingon.