Varför inte unna dig en lyxig frukost med riktigt goda pannkakor? Servera gärna med stekt bacon, lönnsirap, björnbärssylt och ett glas nypressad apelsinjuice.

Ingredienser

Recept för ca 6-8 pannkakor  
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk socker eller flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • smör till stekning

Tillagning

Kläck ner äggen i en bunke. Häll ner socker/honung, mjölk och salt och vispa ihop. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggblandningen. Vispa tills smeten är klumpfri.

Värm en liten stekpanna (ca 15-18 cm i diameter) och klicka ner lite smör. Häll ner ca ½ dl smet i pannan och stek tills den får fin färg. Vänd och stek andra sidan. Håll gärna den färdiga pannkakan varm på en tallrik i ugnen på 70 grader. Grädda resten av smeten på samma sätt.

Servera med stekt bacon, lönnsirap och/eller någon god sylt.