Kombinationen äpple och kanel kan aldrig bli fel. Inte heller när man bakar muffins. Här är ett enkelt och gott recept med hela äppelbitar.

Ingredienser

Recept för ca 12 muffins

  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt
  • 2 st äpplen
  • 2 msk finmalen kanel

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, utom kanelen, och rör ner i smeten.

Skala äpplet och skär det i små bitar. Doppa äppelbitarna i kanelen och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Tips

Testa även att byta ut äpplena i muffinsen mot säsongens bär. Har du inte yoghurt hemma går det bra ett ersätta det med mjölk istället.