En lätt och välsmakande asieninspirerad sallad med bl.a. krispig gurka och sesamolja. Perfekt som en fräsch sallad till middagen.

Ingredienser

Recept för 4-6 personer  
  • 4 st minigurkor
  • 1 st röd lök
  • 1 st röd paprika
  • ½ dl risvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 msk sesamfrön
  • ½ tsk sesamolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk havssalt

Tillagning

Skiva gurkorna och rödlöken mycket tunt. Tärna paprikan i små tärningar. Lägg allt i en stor skål och strö över sesamfröna. Blanda ihop risvinäger, honung, sesamolja, chiliflakes och havssaltet i en mindre skål. Häll dressingen över salladen, blanda, och servera direkt. Alternativt ställ salladen i kylskåp ett tag innan så smakerna sätter sig mer.