En lätt och mättande sallad med syrlig rucola och avokado. God till både lunch eller som tillbehör till någon annan maträtt.

Ingredienser

Recept för 4 personer Limedressing
  • 60 g blandad sallad
  • 60 g färsk rucola
  • 4 st salladslökar
  • 5 st tomater
  • 1½ dl hackade rostade valnötter
  • 2 st avokadon
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk gräddfil
  • 1 msk hackad korriander
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm socker
  • salt och peppar

Tillagning

Skölj av salladsbladen och rucolan och låt rinna av. Strimla alla salladsbladen och lägg i botten på en stor salladsskål. Tärna salladslöken och skiva tomaterna. Lägg salladslöken, tomaterna och valnötterna i skålen.

Halvera, kärna ur och skala avokadon och skär den i tunna skivor eller små bitar. Pensla med pressad citron så dom inte missfärgas och lägg sedan i salladsskålen. Blanda försiktigt.

Häll ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka burken ordentligt tills dressingen är blandad. Ringla över dressingen över salladen och servera direkt.

Tips

Låt inte salladen stå för länge efter att dressingen hällts över. Salladen blir salladsbladen blöta och tunga.