Baconpaj med purjolök

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 pkt bacon ca 125 g
1 st paprika
1 st gul lök(ar)
0.5 purjolök
2 st chili
1 dl riven mozzarella kan ersättas med valfri ost
2 st ägg
0.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
salt & peppar

Baconpaj med purjolök

Egenskaper:
  • Kryddstarkt
  • 6 portioner
  • Lätt
  • 225 °C

Ingredienser

Steg

1
Klar

Pajdegen

Skär smöret i tärningar och fördela det i mjölet med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop det till en deg. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form (ca 26 cm). Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.

2
Klar

Fyllning

Klipp eller skär baconen i småbitar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Dela chilin i två bitar och ta ut kärnhuset och alla kärnor (lättast med en tesked). Skär chilin i strimlor och dela dom i mindre bitar.

3
Klar

Stek baconen i en stekpanna ett par tre minuter tills fettet börjar friges. Tillsätt paprika, purjolök, lök och chili i pannan och fräs ytterligare ett par minuter tills allt mjuknat något.

4
Klar

Lägg grönsaks- och baconblandningen i pajskalet och strö över den rivna osten. Vispa upp äggen och tillsätt mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter i ugnen tills den fått fin färg.

föregående
Enkelt surdegsbröd med kummin
nästa
Enkel blåbärscheesecake i glas
föregående
Enkelt surdegsbröd med kummin
nästa
Enkel blåbärscheesecake i glas

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.