Läckert god kaka med smak av banan, med en krämig kokosglasyr på toppen. Servera gärna med en kopp espresso.

Ingredienser

Recept för 8-10 bitar
Topping
  • 120 g smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl kokosflingor
  • 150 g naturell cream cheese
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 180°C. Smörj en rund form (förslagsvis en med avtagbar kant) som är ca 26 cm i diameter. Vispa de rumsvarma smöret och farinsockret med en elvisp tills de blir poröst. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda ner väl i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Låt sedan kakan svalna.

Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg. Vispa ihop cream cheese, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Fördela blandningen på den kalla kakan och strö över kokosen.