Blåbärssoppa

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
5 dl blåbär
5 dl vatten
0.5 dl socker
4 msk potatismjöl

Blåbärssoppa

En varm njutning

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 15-20 min
  • 2 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Vill du ha soppan drickbar direkt, använda bara hälften av vattnet under tillagningen. Rör sedan ner resten av vattnet på slutet för att kyla ner soppan.

Steg

1
Klar
12 min

Koka upp vatten och rör ner sockret. Häll i blåbären och låt småkoka i 8-10 minuter. Rör runt lite under tiden så det inte fastnar i botten.

2
Klar

Vill du ha en helt slät soppa, mixa ihop soppan med en stavmixer tills den blir helt slät. För en soppa med lite bitar i, ta en gaffel och mosa en del av blåbären. Låt soppan sjuda.

3
Klar

Blanda ner potatismjölet i en dryg deciliter vatten. Häll sakta ner redningen i soppan under omrörning tills den börjar tjocka till önskad konsistens. Mängden rening är beroende på hur tjock du vill ha soppan.

4
Klar

Låt soppan svalna och servera gärna med lite färska blåbär och vaniljglass.

föregående
Lingonsylt
nästa
Gratinerad gnocchi med blomkål
föregående
Lingonsylt
nästa
Gratinerad gnocchi med blomkål

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.