Denna enkla soppa passar utmärkt som en lättare lunch, som både är mättande och nyttig.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 2,5 liter vatten
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2-3 morötter
  • 150 g ärter
  • 150 g gröna bönor
  • 100 gram blomkål
  • ca 100 gram spaghetti
  • salt

Tillagning

Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i lagom stora munsbitar. Dela ev. bönorna i mindre bitar.

Koka upp en gryta med vatten och tillsätt buljongen. Dela spaghettin så den blir ungefär 8-10 cm långa och lägg ner i vattnet. Häll ner grönsakerna och lått allt småkoka tills spaghettin blivit al dente, och grönsakerna mjuknat. Rör om lite då och då. Salta efter smak.

Servera soppan med knäckebröd.

Tips

Vill man göra det enkelt för sig kan man även använda frysta sommargrönsaker (ca 600 gram). Soppan går utmärkt att frys in och värma på vid ett senare tillfälle.