Härligt grillad lax med getost/fetaost, nötter och en grön sallad.

Ingredienser

Recept för 4 personer Sallad
  • 600 g laxfilé
  • 150g getost/fetaost
  • Salt & peppar
  • Ev. honung
  • 50 g blandande salladsblad
  • 50 g valfria naturella nötter
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt & svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxen i fyra bitar och gör ett snitt i mitten på varje bit. Salta och peppra laxen. Smula getosten och smaka av med salt och peppar. Lägg i en ostklick i varje filé. Ringla eventuellt lite honung över. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg.

Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka basilikan och blanda med salladen. Häll på rikligt med olivolja och liten skvätt vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera laxfilén på en salladsbädd. Garnera med torkade tranbär eller russin.