Chili con carne

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
400 g köttfärs
2 röda chili
2 gula lök(ar)
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor ca 400 g
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 dl vatten
0.5 dl ketchup
50 g tomatpuré
0.5 dl svartvinbärssaft
2 msk soja
1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
salt & peppar
smör
Ev. tillbehör
crème fraiche
ris
vitt bröd
tortilla chips

Chili con carne

En klassiker

  • 50 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Ev. tillbehör

Steg

1
Klar

Bryn köttfärsen i en gryta med lite smör. Finhacka lök, vitlök och chilifrukt och blanda ner i färsen. Låt fräsa en par minuter.

2
Klar

Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till. Blanda sedan ner krossade tomater, vatten, soja, ketchup, saften och kryddorna. Smaka av med salt och peppar. Vrid ner värmen och låt puttra 20-30 minuter. Rör om då och då.

3
Klar

Blanda ner vita bönor i grytan med chilin och låt allt puttra ytterligare 5-8 minuter så bönorna blir varma. Servera chilin med ett eller flera av tillbehören.

föregående
Tom Yam med räkor
nästa
Öppen köttfärspaj med ricotta
föregående
Tom Yam med räkor
nästa
Öppen köttfärspaj med ricotta

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.