Chili con carne är en lätt och enkel maträtt att göra, och inte speciellt dyr då det ger ganska mycket mat. Det finns lite olika varianter på recept, och här är mitt sätt att göra det på. Vill du ha en lite mildare variant dra ner på chilipepparn.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 400g nötfärs
  • 2 chilifrukter
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl tomatketchup
  • 50g tomatpuré
  • ½ dl svartvinbärssaft
  • 1 msk soja
  • oregano, salt och peppar

Tillagning

Bryn köttfärsen i lite smör tills den fått färg. Tillsätt hackad lök, chilifrukt, pressad vitlök och soja och låt det steka ihop en liten stund. Häll ner krossade tomater, tomatpurén och ketchupen i köttfärsen. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt puttra i ca 5 minuter, rör runt då och så så det inte bränner i botten.

Häll ner vita bönar och svartvinbärssaften i chili con carnen och låt småkoka i ytterligare ca 10-15 minuter tills bönorna blivit mjuka. Svart vinbärssaften rundar smaken lite och gör chili con carnen lite mildare i smaken.

Servera med vitt bröd, ris eller pasta.