Chokladmousse är både enkelt och snabbt att göra, och smakar fantastiskt gott efter maten. Med lite chilichoklad får man lite extra klös på chokladmoussen.

Ingredienser

Recept för 4 personer Tips på garnering
  • 100 g mörk choklad med chilismak
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven choklad
  • 12-16 st färska hallon
  • 1 dl grädde

Tillagning

Lägg en skål i en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen i skålen. Låt inte vattnet koka, då kan chokladen bli grynig. Dela äggulorna från äggvitorna i separata skålar genom att sila ägget genom fingrarna. Vispa äggvitan tills den blir hård. Den ska inte rinna ut skålen om du vänder den upp och ner. Vispa grädden hårt.

Vispa upp äggulan och blanda ner den i den smälta chokladen. Blanda ner chokladblandningen i grädden och vänd sedan ner den vispade äggvitan i chokladblandningen. Häll upp chokladblandningen i glas eller skålar och ställ in i kylen någon timma innan servering.

Innan serveringen kan du toppa chokladmoussen med en eller flera av garneringsförslagen.