Denna enkla citronglassen ger dig en frisk och god efterrätt att förgylla helgen med.

Ingredienser

Recept för 4 personer Dekoration
  • 4 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • Citronhalvor
  • Citronmeliss

Tillagning

Börja med att riva skalet av citronen, undvik att få med det vita då det kan bli en besk smak av det. Pressa ut ungefär ½ dl citronsaft.

Häll grädden och vaniljsockret i en skål och vispa det fluffigt. Vispa äggulan och florsockret pösigt i en annan skål. Rör ner citronskal och citronsaft i äggblandningen. Blanda försiktigt ihop äggblandningen och grädden.

Häll glassblandningen i en glassmaskin och kör tills den får en bra konsistens. Dekorera med en citronhalva och en bit citronmeliss och servera direkt.

Tänk på att egengjord glass smälter snabbare än den man köper i affären.

Tips

Som en annorlunda presentation kan du gröpa ur fyra citroner som du serverar glassen i. Äggvitan kan du gärna spara och göra maränger av.