En lätt och delikat måltid med inspiration från Italien. Crêpesen fylls med en blandning av ricottaost och finhackad spenat. Serveras med en krämig parmesansås.

Ingredienser

Recept för 4 crêpes
Pannkakor
  • 300 g färsk spenat
  • 500 g ricotta
  • 5 msk olivolja
  • 150 g parmesanost
  • 30 gram smör
  • 1,5 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm riven muskottnöt
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl mjöl
  • olivolja till stekningen
  • salt

Tillagning

Häll olivoljan i en panna och blanda ner spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Fräs snabbt tills spenaten mjuknat något (ca 30 sekunder). Ta upp spenaten och finhacka den. Blanda ihop ricotta och spenat och ställ åt sidan.

Riv parmesanosten. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och häll i grädde, mjöl och muskotnöt. Krydda med lite salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat något. Blanda ner parmesanosten och låt stå på svag värme. Blanda lite då och då så det inte bränner i botten.

Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Smörj in en stekpanna (ca 28 cm) med lite olivolja. Häll ner en knapp dl smet i stekpannan och stek pannkakorna tills ovansidan stelnat helt (den ska inte få färg). Vänd och stek ett par sekunder på andra sidan. Tillaga resten av smeten. Värm under tiden på fyllningen på låg temperatur tills den blivit varm. Blanda runt lite då och då så värmen fördelar sig.

Lägg ricottafyllningen på halva pannkakan och vik över den andra kanten. Häll över parmesansåsen och dekorera med färsk senat eller basilikablad. Servera gärna med en god sallad.

Tips

Får du parmesansås över så spara den gärna och använd som en god pastasås.