Denna enkla fiskgratäng går snabbt att svänga ihop. Grönsakerna kan man variera efter smak. Gör gärna lite extra till matlådan.

Ingredienser

Recept för 4 personer Grönsaksmix
  • 8 st ryggfiléer av Alaska pollock
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl räkost
  • 1 fiskbuljong
  • 1-2 msk dill
  • 2 stora morötter
  • 200 g suggar snaps
  • 100 g haricots verts

Tillagning

Koka upp creme fraiche och smula ner fiskbuljongen.  Rör ner tomatpurén, räkosten och dillen. Späd ut såsen med mjölk till önskad kontoristens. Salta och peppra efter smak. Låt småkoka 6-7 minuter. Rör om lite då och då så inte såsen fastnar i botten. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Skala och skiva morötterna. Lägg ner en rejäl klick smör i en gryta och fräs på grönsakerna så dom mjuknar något. Strö över lite salt.

Servera med nykokt potatis.

Tips

Grönsaksmixen kan gärna varieras med vad man har hemma, som ex. purjolök eller strimlad paprika.