Lättlagad fisksoppa som går snabbt att koka ihop. Blanda gärna olika typer av fiskfilé.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 400 g fiskfilé
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 50 g haricoverts
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 tsk dill
  • 1 tsk gurkmeja
  • smör

Tillagning

Tina upp fiskfiléerna eller skölj av de färska filéerna. Tärna fisken i lagom stora bitar. Koka upp buljongen och låt sjuda en stund. Skala morötterna och halvera. Skiva upp i mindre bitar. Skölj purjolöken och skiva upp.

Fräs allt tillsammans under omrörning med lite smör i en gryta så de mjuknar något. Det ska inte ta färg. Strö över mjölet och späd långsamt med buljongen medan du rör om. Låt koka upp. Tillsätt örtsalt, dill och gurkmeja.

Lägg i fisken i soppan och låt sjuda under lock några minuter – låt inte fisken koka sönder. Rör runt någon gång försiktigt så fisken inte går sönder. Smaka av och tillsätt ev. mer örtsalt om så behövs. Servera gärna med bröd.