Detta är ett enkelt recept på en klassisk husmansrätt, pytt i panna. Serveras med rödbetor och stekt ägg.

Ingredienser

Recept för 4 personer Tillbehör
  • 12 st normalstora potatisar
  • 2 pkt rökt bacon
  • 12 st wienerkorvar
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • Inlagda rödbetor
  • 4 st stekta ägg

Tillagning

Börja med att halvera de hela wienerkorvarna. Skiva sedan upp halvorna i ca 4-5 mm tjocka bitar. Skiva baconen. Hacka löken fint. Lägg en klick smör i en stekpanna och fräs köttdetaljerna och löken på medelhög värme tills det får färg. Ställ åt sidan.

Skala och tärna potatisen. Lägg potatistärnorna i vatten och rör runt så stärkelsen sköljs bort. Skölj sedan i ett durkslag får att få bort den sista stärkelsen. Stek potatisen i rikligt med smör i ett stekjärn eller traktörpanna på medelhög värme. Rör runt ordentligt hela tiden så potatistärnorna inte fastnar i botten. Häll ner köttdetaljerna i potatisen när den börjat mjukna och rör runt. Salta och peppra efter smak.

Servera med nystekt ägg (ej vändstekt) och inlagda rödbetor.

Tips

Pytt i panna är något man med fördel kan göra mycket av och frysa ner till matlådor. Värms lätt upp på spisen eller i mikrovågsugnen. Det blir en billig och god lunch.