Squash och zucchini är samma sak, så man kan använda vilket som. Squash har lite hårdare skal och är lite sötare. Gränserna för vad squash kan fyllas handlar mest om tycke, smak och fantasi. Detta är en lätt recept där vi fyller dom med bl.a. köttfärs och paprika som toppas med en smakrik ost.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 1 stor squash
  • ca 500 g köttfärs
  • 1 paprika
  • 2 vitlökklyfor
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2-3 dl varm buljong
  • 1-2 dl riven smakrik ost
  • salt och peppar

Tillagning

Dela squashen i två delar. Gröp ur innehållet i squashen (plocka bort ev. kärnor) och finhacka inkråmet. Lämna en dryg cm från skalet. Finhacka löken och paprikan. Lägg inkråmet, löken och paprikan tillsammans med köttfärsen i en bunke och pressa ner vitlök. Kläck ner ett ägg, salta och peppra efter smak, och blanda ihop allt väl med händerna.

Fördela köttfärsblandningen i squashen och toppa med riven ost. Lägg squashen i en ugnssäker form och häll över den varma buljongen (så det täcker botten på formen). Toppa med riven ost och tillaga i ugnen på 220 grader i ca 25-30 minuter.

Servera med ris eller kokt potatis och en god sallad.