Färsfylld squash

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

1 stor squash
500 g nötfärs
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök(ar)
1 ägg
2 dl köttbuljong
2 dl riven ost
salt & peppar

Färsfylld squash

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 40 min
  • Lätt
  • 220 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Dela squashen i två delar. Gröp ur innehållet i squashen (plocka bort ev. kärnor) och finhacka inkråmet. Lämna en dryg cm från skalet. Finhacka löken och paprikan. Lägg inkråmet, löken och paprikan tillsammans med köttfärsen i en bunke och pressa ner vitlök. Kläck ner ett ägg, salta och peppra efter smak, och blanda ihop allt väl med händerna.

2
Klar

Fördela köttfärsblandningen i squashen och toppa med riven ost. Lägg squashen i en ugnssäker form och häll över den varma buljongen (så det täcker botten på formen). Toppa med riven ost och tillaga i ugnen på 220 ℃ i ca 25-30 minuter. Servera med ris eller kokt potatis och en god sallad.

föregående
Sallad med rödbetor och bacon
nästa
Julglass med pepparkaka och lingon
föregående
Sallad med rödbetor och bacon
nästa
Julglass med pepparkaka och lingon

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.