Här är ett gott och nyttigt recept på kokt torsk, det blir lite mer smak än om man bara kokar torsken direkt i vatten. Pressad potatis ger smakrikare potatis, men kan även serveras hel om man föredrar det.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 4 bitar torsk eller hokifilé
  • 8-10 potatisar
  • 1 lime
  • 1 tomat
  • purjolök
  • tomatpuré
  • olivolja med smak av basilika
  • basilika
  • salt och peppar

Tillagning

Koka upp vatten i en stor kastrull/gryta som rymmer både potatisen och fyra foliepaket med fisk och salta vattnet. Skala potatisen. Bred ut fyra stora bitar folie, tillräckligt stora för att kunna packa in fiskbitarna och tillbehören.

Hacka purjolöken i bitar och skär tomten i skivor. Lägg fiskblocken på folien. Salta, peppra och ringla över olivoljan över fisken. Bred ut tomatpurén över fisken och lägg på en bit tomat och ett lager purjolök. Krydda med basilikan och pressa lime över fisken.

Packa in fisken ordentligt i folien så det blir ett paket. Lägg potatisen och fisken i kokande vatten och koka tills potatisen är klar, ca 20 minuter.

Ta upp fiskpaketen och potatisen. Pressa potatisen på tallrikar. Packa försiktigt upp fisken ur folien, låt inte vätskan rinna ut. Lägg upp fisken på tallriken och häll över såsen från folien. Servera och njut.

Tips

Vill man ha lite mer smak, smält lite smör och häll över fisken och potatisen.