En härligt god vardagsrätt bestående av fläskkotlett och en gräddig svampsås. Servera med nykokt potatis eller potatismos.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 4 eller 8 fläskkotletter
  • 400g skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja
  • olivolja
  • smör
  • salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 100 grader. Tvätta av svampen och skiva. Hacka vitlöken fint.

Bryn fläskkotletterna hastigt i en stekpanna med en stor klick smör och olivolja, tills de har fått en fin färg. Fyll inte stekpannan helt, stek hellre i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form. Stek klart kotletterna i ugnen i 20 minuter.

Stek svampen i en stekpanna med olivolja på hög värme i någon minut. Tillsätt vitlöken och fräs allt ytterligare en minut. Häll över grädden och låt koka ihop något. Salta och peppra efter smak. Blanda ner persiljan i såsen.

Servera fläskkotletterna med svampsåsen och kokt potatis.

Tips

Blanda gärna ner skyn som samlats upp i ugnsformen från fläskkotletterna i såsen för att ge den lite extra smak.