Våfflor är både gott och enkelt att tillaga. Klassiskt brukar man servera våfflor med grädde och sylt, men prova gärna med andra fantastiska kombinationer.

Ingredienser

Recept för ca 12-14 våfflor
Påläggsförslag
  • 200 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Vispad grädde med sylt
  • Vispad grädde med färska bär
  • Crème Fraiche med rödlök och löjrom
  • Skagenröra med dill och citronskiva
  • Glass med chokladsås
  • Lönnsirap
  • Smält choklad

Tillagning

Smält smöret och häller ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop de torra ingredienserna med mjölkblandningen och de kolsyrade vattnet. Vispa allt tills det är klumpfritt.

Grädda våfflorna och servera med något av påläggen.

Tips

Smält lite smör och pensla våffeljärnet mellan varven. Då släpper våfflorna lättare, och man får dom dessutom lite frasigare.