En bra start på dagen behöver vi alla. Varför inte börja den med en god toast, toppat med färska bär och ricotta.

Ingredienser

Recept för 4 personer Fruksallad och tillbehör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk honung
  • 4 skivor bröd
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • smör till stekning
  • 200 g blandade melonsorter
  • 1 dl hallon
  • 2-4 passionsfrukter
  • 1 granatäpple
  • 250 g ricotta
  • 2 msk hunong
  • hampafrön

 

Tillagning

Vispa ihop mjölk, ägg, salt och honung i en bunke. Doppa ner bröden i mixen och stek dem i smör på båda sidor tills de är gyllenbruna. Blanda ihop socker och kanel och strö över bröden.

Skör melonen i lagom stora bitar och blanda med hallon och passionsfrukt- och granatäppelkärnorna. Vispa upp ricottan med en elvisp.

Servera bröden med ricottan, fruktsalladen och honung. Toppa allt med lite hampafrön.