Fylld schnitzel, lättlagad vardagslyx. Den smakrika osten tillsammans med den rökta skinkan ger det där lilla extra till smaken. Servera med nygjord béarnaisesås

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 10 potatisar
  • 4 st stora bitar skinkschnitzel
  • 4 skivor rökt skinka
  • 10-12 skivor vällagrad ost
  • 2 ägg
  • 1-2 dl mjöl
  • 2-3 dl ströbröd
  • ½ dl färsk, finklipt timjan
  • 250 g skogschampinjoner
  • olivolja
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Till servering

  • Béarnaisesås
  • Blandad sallad
  • 4 klyftor citron

Tillagning

Skrubba potatisen ren från ev. jord, utan att ta bort skalet. Dela potatisen i klyftor. Häll ner en matsked olivolja och timjan i en bunke och lägg i potatisen. Salta och peppra efter smak. Vänd runt potatisen så allt blir täkt av oljan och kryddorna. Ställ in i ugnen på 180ºC i ca 25 minuter. Känn med en sticka om potatisen är klar.

Skiva champinjonerna och lägg i en bunke med en matsked olivolja. Salta, vänd runt svampen och ställ åt sidan.

Vispa ägg och häll ut på en tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Banka ut skinkschnitzlarna med en en köttklubba. Lägg en skiva skinka och ett par skivor ost på ena sidan på varje köttbit. Vik ihop schnitzeln. Vänd varje schnitzel i mjölet, därefter i äggen och slutligen i ströbrödet.

Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Stek schnitzlarna på medelhög värme ca 5-6 minuter på varje sida, tills den får en vacker gyllenbrun färg. Hetta upp en stekpanna och fräs svampen tills dom mjuknar.

Servera dom fyllda schnitzlarna tillsammans med potatis, svamp, en citronklyfta,  béarnaisesås och en god sallad.