En lätt middag med gnocchi blandad med en krämig sås av grädde, svamp och bacon.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 4 portioner gnocchi
  • 2 paket bacon
  • 2 st små lök(ar)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl riven grana padano
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • salt & peppar

Tillagning

Skiva baconen i lagom stora bitar och lägg i en kall stekpanna. Sätt på värmen och stek baconen på medelhög värme tills de är knaperstekta. Lägg över i en skål.

Skala och hacka lök och vitlök fint under tiden baconen steks. Skölj och skiva svampen. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök i några minuter. Pudra över mjölet och blanda runt. Häll ner grädden och rör runt några minuter. Smaka av med salt och peppar och håll varm.

Riv grana padano (alt. parmesanost). Skölj av och grovhacka bladpersiljan.

Koka upp vatten med lite salt. Koka gnocchin ett par minuter tills de flyter upp, då är de klara. Sleva upp gnocchin eller häll av vattnet genom ett durkslag.

Blanda gnocchi med svampsåsen och baconen. Servera tillsammans med grana padano och bladpersilja på toppen.