Lax är bland mina favoritfiskar. Här grillas den och serveras med vispad créme fraiche som smaksatts med lite basilika.

Ingredienser

Recept för 4 personer Basilikacreme
  • 4 portionsbitar lax
  • 12 medelstora färskpotatisar
  • 6 rädisor
  • 1 näve brytbönor
  • 1 paprika
  • 1 citron
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron
  • salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp saltat vatten och lägg i potatisen när vattnet kokar.

Skär grönsakerna i mindre bitar. Vispa créme fraichen luftig och tillsätt sedan hackad basilika och fint rivet citronskal av en halv citron. Salta och peppra.

Stek laxen i matolja på hög värme så den får en fin yta. Lägg laxen i en ugnsfast form och stek i ungen ytterligare ca 10 minuter. Stek grönsakerna i olja i ca 5 minuter så de fortfarande är krispiga. Lägg i de kokta potatisarna mot slutet. Salta och peppra.

Lägg upp salladen på tallrikar med laxen på toppen och servera med basilikacremen och och citron.