Grillad smörgås är både enkelt och gott att svänga ihop som en lättare lunch eller till frukostbordet. Den kan varieras till oändligheten.

Ingredienser

Recept för 1 person (2 mackor)

  • 4 skivor vitt bröd (ex formfranska)
  • 6 körsbärstomater
  • 4-6 skivor smakrik ost (ex Västerbottenost)
  • 2-3 skivor skinka
  • 8-10 blad av spenat
  • Senap
  • Smör
  • Salt och peppar

Tillagning

Bre alla 4 brödskivor med smör och ringla över senapen på två av skivorna. Skär körsbärstomaterna i skivor. Lägg på skinka, körsbärstomater och ostskivorna på två av brödskivorna. Salta och peppra. Toppa med spenatbladen. Lägg de andra två brödskivorna på toppen och tryck till lite lätt.

Grilla bröden i en smörgåsgrill tills dom får en gyllenbrun färg. Kan du ställa in temperaturen på den är 180-190 grader lagom. Har du ingen smörgåsgrill fungerar även ett våffeljärn utmärkt (smöra ev järnet först). Avnjut med ett glas mjölk.