Det finns nog lika många åsikter på hur man ska göra en perfekt omelett som det finns personer som tillagar dom. Här är en variant jag brukar göra som är både god och lätt att tillaga. Använd gärna ett omelettjärn så att smeten inte fastnar.

Ingredienser

Recept för 4 personer

  • 8 msk mjölk
  • 8 ägg
  • 200g hackad spenat
  • 400g grönsaksmix
  • 4-5 dl ost
  • salt, peppar och oregano

Tillagning

Blanda ihop ägg, mjölk och oreganon i en skål och vispa ihop. Värm en stekpanna och klicka i lite smör. Häll ner 1/4 av omelettmixen i stekpannan och värm på medelhög värme och rör runt lite under tiden. Lägg på hälften av spenaten och grönsakerna efter en minut när omeletten har stelnat något. Låt steka tills den stelnat helt och fått en fin färg undertill. Lägg på osten och låt smälta ner över omeletten.

Vik den på mitten och dela i två delar. Gör samma med nästa del.

Servera med någon god sallad och knäckebröd.