Glöm den isiga sorbeten du hittar i affären, här är den härligt krämiga och uppfriskande hemgjorda hallonsorbeten som garanterat gör succé efter maten.

Ingredienser

Recept för 4 personer Utrustning
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl kallt vatten
  • 500g frysta hallon
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • Glassmaskin

Tillagning

Koka upp socker och vatten till en sockerlag och låt svalna. Passera hallonen och blanda ner detta i sockerlagen tillsammans med citronsaften. Vispa äggvitan till ett styvt skum och vänd ner det i bärblandningen.

Häll blandningen i en glassmaskin, och låt stå tills sorbeten blivit fryst. Har du inte en glassmaskin kan man även ställa det direkt i frysen. Då måste man blanda om det ofta, minst en gång i halvtimmen med en gaffel.

Tips

Hallonsorbeten passar utmärkt tillsammans med vaniljglass.