Hamburgare kan göras i många olika varianter, här snickrar vi ihop en vegetarisk burgare med halloumi. Det är både snabbt och lätt att göra. Framför allt är det riktigt gott.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 2 pkt rund halloumi (8 st)
  • 8 hamburgarbröd
  • 8 salladsblad
  • 1-2 tomater
  • 1 stor gul eller röd lök
  • grukmajonäs
  • inlagd gruka
  • 8 skivor vällagrad ost

Tillagning

Värm på en stekpanna (gärna grillpanna) och lägg i en klick smör. Lägg i halloumin och stek på båda sidorna till dom blivit ordentligt stekta, det ska bli en ganska mörk och hård yta. Värm på en stekpanna till med lite smör och grilla på hamburgerbrödet så insidan blir härligt krispig.

Bred ut en klick gurkmajonnäs på det nedersta brödet, och lägg på sallad. Fortsätt med den nygrillade halloumin, inlagd gurka, tomat och lök. Toppa allt med en skiva ost. Servera.