Tunna knäckiga havreflarn som går snabbt att göra och är mycket enkelt att baka.

Ingredienser

Recept för ca 25 kakor

  • 75 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull och stänga av plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap och bakpulver till en jämn, seg smet. Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas.

Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 8 minuter. Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Lossa dem sedan från pappret och om du vill ha platta kakor låt dem ligga där tills de kallnat, men vill du ha böjda kakor så lägg dem över en träpinne, borstskaft eller dylikt och låt dem kallna där.