En kall och läcker sås med feta/salladsost som passar utmärkt till grillad kyckling, revben eller fläskfilé. Serveras kall.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • ca 1 kruka basilika
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 150 gram feta- eller salladsost
  • 1 msk flytande honung
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
 

Tillagning

Hacka basilikabladen grovt och rör ihop alla ingredienser till såsen. Blanda även ner ett par nypor flingsalt och peppra efter smak. Ställ såsen kallt ett tag så smakerna får dras fram. Toppa med lite flingsalt vid servering, och dekorera gärna med ett par hela basilikablad.

Tips

Riktig fetaost är gjord på får- eller getmjölk medan den som normalt kallas salladsost är gjort på komjölk. Då smaken är lite speciell av får- och getmjölk, så är det rekommenderat att använda salladsost istället om det är någon i sällskapet som inte gillar smaken. Resultatet blir lika bra ändå.