En härligt smakrik gryta med en krämig kokosyoghurt och koriander. Serveras med nykokt quinoa.

Ingredienser

Recept för 4 personer Kokosyoghurt
  • 2 sötpotatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2-3 tsk röd currypasta
  • 100 g edamamebönor
  • salt
  • 2 dl yoghurt
  • ½ dl kokos
  • 1 knippe färsk koriander

Tilbehör

  • 4 dl kokt quinoa
  • färsk koriander

Tillagning

Blanda ihop alla ingredienser till kokosyoghurten och ställ in i kylskåpet.

Skör sötpotatisen, palsternackan och moroten i lagom stora bitar. Skär löken i grova bitar. Lägg ner alla ingredienser i en gryta, förutom edamamebönorna. Koka upp och låt sjuda i drygt 10 minuter. Lägg i edamamebönorna och smaka av med salt.

Lägg kokt quiona i botten på fyra skålar och fyll på med grytan. Toppa med färsk koriander. Servera med kokosyoghurten.