Kaiserschmarrn, eller Kejsarpannkakor, än en Österrikisk variant av pannkakor. Den är lite sötare och luftigare än våra pannkakor och serveras ofta som efterätt, men kan med fördel användas som alternativ till vanliga pannkakor.

Ingredienser

Recept för 1-2 personer
Tillbehör
  • 3 ägg
  • 100 gram mjöl
  • 1 tsk socker
  • ½ tesked vaniljsocker/pulver
  • ½ tesked salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • russin
  • Äppelmos
  • Plommonsylt
  • Fruktkompott
  • Lingonsylt
  • Jordgubbssylt

Tillagning

Vispa ihop äggula, mjöl, socker, vaniljsocker, salt och mjölk till en slät smet. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten mycket försiktigt. Smält smöret i en panna och häll ner i smeten. Blanda ner lite russin i smeten och stek pannkakan på låg värme tills den har stelnat. Vänd på pannkakan och riv den i småbitar, stek färdigt pannkakan. Ytan ska gärna vara lite frasig.

Pudra florsocker över pannkakan och servera den tillsammans med något av tillbehören.

Tips

För er som inte gillar russin så kan man såklart hoppa över den biten.