Detta är en enkel och mycket god måltid som min vän lärde mig en gång i tiden. Kokosen ger en härlig karaktär till chilisåsen och kasslern.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • ca 900 g kassler
  • 4 dl crème fraiche
  • ca 1 dl mjölk
  • 4-5 dl chilisås
  • 1-2 msk tabasco eller liknande
  • kokosflingor
  • salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Häll crème fraiche i en bunke och blanda ner chilisås, ev tabasco, salt och peppar. Rör om så allt blandas och smaka av, tillsätt ev mer chilisås eller tabasco efter smak. Blanda ner mjölken tills blir mer rinnig i konsistensen, knappt 1 dl.

Skiva kasslern och lägg i en ugnssäker form så varje skiva ligger halvvägs uppe på varandra. Häll över chiliblandningen och toppa med ett lager kokosflingor. Sätt i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Toppa gärna med lite färsk oregano och servera med nykokt ris.

Tips

För att få en starkare kryddning finhacka en chilifrukt och blanda ner i såsen.