Ett trevligt och gott recept på kladdkaka som jag hittade i Metro (15/10-09). Receptet går att variera med bär och frukt för att få lite friskare smak.

Ingredienser

Recept för 8-10 bitar
  • 300 gram smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 msk kakaopulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • florsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och ta av från plattan. Vispa ihop ägg och socker så det blir pösigt. Tillsätt smör, kakao vaniljsocker och mjöl och vispa till en jämn smet. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten och häll sedan ner smeten i formen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Ta ur den ur ugnen och pudra florsocker över. Servera gärna med färska bär och/eller grädde.

Tips

Du kan variera smaken på kladdkakan genom trycker ner bär i smeten precis innan den ska gräddas. Goda tips är att använda blåbär, hallon, passionsfrukt eller chokladbitar. Du kan även göra portioner i kakformar. Tänk på att grädda det kortare tid i så fal, runt 12 minuter, så kakan inte blir torr.