Detta recept på rabarberpaj kombinerar syrliga rabarber som toppas av ett knäckigt havretäcke med kolasmak. Servera gärna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser

Recept för 8-10 personer  
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 3-4 rabarber

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Skär rabarbern i småbitar och lägg i botten i en större ugnssäker och smord form. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med grädde och sirap. Häll ned den varma blandningen i bunken och blanda ihop det till en smet. Häll smeten jämt över rabarberna och grädda i ugnen ca 40-50 minuter, tills den fått en fin färg.