Denna fräscha sallad med kräftor passar utmärkt som en lätt lunch eller som en trevlig förrätt. Servera gärna med varmt, nybakt bröd.

kIngredienser

Recept för 4 personer Dressing
  • 350 g kräftstjärtar
  • 2 st avokador
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 st huvud romansallad
  • 1 dl brödkrutonger
  • 40 g parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Tillagning

Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och halvera dem. Strimla salladen och blanda med kräftstjärtar, avokado och kronärtskockshjärtan. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Strö på krutonger och hyvla över osten.