Servera dessa läckra jordnötskakor som tilltugg till kaffet.

Ingredienser

Recept för ca 30 st
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 100 g jordnötssmör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g jordnötter

Tillagning

Värn ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper i två plåtar och smöra lätt.

Smält mörk choklad i ett vattenbad och låt svalna. Vispa smör, jordnötssmör och socker fluffigt med en elvisp. Vispa upp äggen och tillsätt i smörsmeten. Vispa smeten igen.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner det i smeten. Tillsätt den  avsvalnade chokladen och rör allt tills det är blandat. Hacka jordnötterna grovt och vänd ner i smeten med en gaffel.

Använd två teskedar för att klicka ut smeten på plåtarna. Lämna gott om plats mellan kakorna.  Platta till dem med en sked. Grädda kakorna i 10-12 minuter och låt sedan svalna på plåten ett par minuter. Lossa kakorna med en stekspade och låt svalna helt på ett galler.