Svamp, bacon och grädde. Det bästa av flera världar i en kryddstark version. Servera med färsk fettuccine.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 500 g färsk fettuccine
  • 750 g små skogssvampar
  • 2 pkt bacon
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 2-3 tsk stark chilikrydda
    eller finhackad färsk chili
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

Tillagning

Skölj och dela svampen i halvor. Skär baconen i mindre bitar. Fräs baconen lätt en i en stekpanna (inte knaperstekt). Häll ner lite olivolja i en kastrull och klicka i lite smör. Fräs svampen i kastrullen tills dom mjuknar något. Pressa ner vitlöken över svampen och tillsätt chilikryddan. Rör runt och fräs på ytterligare ett par minuter.

Häll över svampröran i stekpannan tillsammans med baconen. Salta och peppra och rör ihop allt. Slå över grädden och låt småputtra tills grädden blivit lite krämigare. Rör runt då och då. Koka under tiden den färska pastan (vanligtvis ca 2-3 minuter).

Servera pastan med bacon- och svampröran.