En fräsch och smakrik sallad med kyckling och en härlig grönsaksmix. Serveras med en balsamicovinägrett.

Ingredienser

Recept för 4 personer Balsamicovinägrett
  • 350-400 g salladsblandning
  • 24 st körsbärstomater
  • 200 g soltorkade tomater
  • 200g rostade paprikor
  • 240 g kronärtskockshjärtan
  • 1 st zucchini
  • ½ aubergine
  • 100 g sötmandel
  • salt & peppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1 tsk råsocker
  • salt & peppar

Tillagning

Skär kyckling i små tärningar och fräs på dessa i lite smör eller olja. Det är viktigt att dom blir genomstekta. Undvik att få en brun stekyta på kycklingen, den ska fortfarande vara ljus. Låt kallna.

Reducera ner balsamvinägern tillsammans med sockret tills ca hälften återstår. Låt svalna och blanda sedan ner olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Skaka eller vispa väl direkt innan balsamicovinägretten innan den serveras.

Dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg i en stor skål. Häll ner rostade paprikor. Använd oljan från de soltorkade tomaterna som marinad. Dela kronärtskockshjärtan i fyra delar och lägg ner i skålen. Skala zucchinin och auberginen och skär den i mindre tärningar och fräs lätt i en större panna med lite olja tills dom blir något mjuka. Aubergine blir väldigt snabbt brun när den kommer i kontakt med luften, men det är inget att oroa sig för. Häll ner i skålen och bland ihop väl. Salta och peppra efter smak.

Fram till hit kan vara fördelaktigt att göra tidigare på dagen, eller dagen innan. Då hinner allt bli kallt, och grönsaksmixen hinner sätta smak ordentligt. Annars riskerar man att få en ljummen sallad.

Fördela salladen och sex hela eller halverade körsbärstomater på varje tallrik. Häll ca 1 – 1½ dl av grönsaksmixen över salladen och toppa med sötmandeln och kycklingen. Servera med balsamicovinägrett vid sidan om.