Lättlagad kyckling med en krämig och god dragonsås

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 4 st kycklingfilé
  • 5 dl grädde
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 msk dragon
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 msk majonäs
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt & peppar

Tillagning

Koka upp grädden i en kastrull. Akta så det inte kokar över (vilket det lätt gör). Vispa ner crème fraiche och majonnäs. Tillsätt dragon och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda medan du förbereder resten.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Halvera cocktailtomaterna och fördela i formen. Häll över gräddsåsen och skeda ev. över lite sås på de delar som inte täcks.

Ställ in formen i ugnen på 170 grader och grädda tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °C, ca 25-30 minuter.

Servera med kokt potatis eller potatismos.