För den flitiga som har lite extra tid över är det självklart godast att göra eget bröd till sina semlor. Vill man inte spendera för mycket tid i köket, utan vill göra sina semlor snabbt och enkelt är detta ett bra alternativ.

Ingredienser

Recept för 4 semlor

  • 4 släta vetebullar
  • 300-400g mandelmassa
  • 3-4 dl grädde
  • florsocker
  • vaniljsocker

Tillagning

Skär av toppen på vetebullarna och lägg åt sidan. Gröp ur en del av innehållet i underdelen av vetebullarna och lägg i en skål. Blanda inkråmet med mandelmassan och en matsked vatten tills det blir en deg. Justera mängden mandelmassa efter hur mycket du vill ha i varje semla. Vispa grädden hårt tillsammans med lite vaniljsocker.

Ta mandelmassedegen och fyll hålrummet i underdelen på vetebrödet. Spritsa över grädde och lägg på locket över grädden. Ta en sil (förslagsvis en tesil) och pudra semlan med florsocker, alternativt vaniljsocker. Servera gärna till en kopp kaffe.