Recept på maränger som är enkla att göra och mycket billigare och godare än köpemaränger. Dessutom kan du smaksätta dina hemgjorda maränger med hackade nötter som hasselnötter, pecan, pistage eller mandel, chokladbitar eller krossat polkagrisgodis. Receptet kan också användas till att baka marängbottnar.

Ingredienser

Recept för ca 30 maränger
Grundrecept Förslag till smaksättning
  • 3 – 4 äggvitor, ca 1 dl
  • 2 krm vinäger eller 1 krm ättika
  • 2 dl strösocker
  • Choklad
  • Hasselnötter
  • Mandel
  • Polkagris
  • Citron

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterliggare någon minut. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Vänd ner någon av tillbehören eller strö över det på marängerna efter 10-15 min i ugnen.

Spritsa eller klicka ut maränger på bakplåtspapper. Sätt in marängerna i ugnen och grädda 1 timme tills marängerna släpper från pappret. Låt marängerna svalna på galler.