Ett gott och lite annorlunda recept att servera på matbordet eller middagsbjudningen. Ett trevligt alternativ till en vanlig köttbiff som är vanligt annars.

Ingredienser

Recept för ca 4 personer Ugnsbakade grönsaker
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1/2-1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 rödlök
  • 1 knippe morötter
  • 4-6 potatisar
  • 1 zucchini
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk gourmetsalt

Tillagning

Skala och skär löken till de ugnsbakade grönsakerna i stora klyftor. Skala morötter och skär dem i bitar. Skala och skär potatisen i båtar. Skiva zucchinin i tjockare skivor. Smält matfettet i en långpanna. Lägg i grönsakerna och potatisen. Strö på salt och rör om så att allt blir blankt. Stek mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Dela chilin och ta bort hinnor och kärnor. Finhacka chilin. Skär laxen i mindre bitar. Lägg laxbitarna tillsammans med chilin i en mixer eller matberedare. Mixa det ganska grovt. Tillsätt salt, potatismjöl, saft och skal av lime och yoghurt. Rör till en färs. Forma färsen till 4 biffar. Stek laxburgarna i lite matfett ca 2 minuter per sida.

Servera med någon god sås, exempelvis räk- och avokadosås.