Lingonsylt

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
250 g lingon
125 g socker

Lingonsylt

Ha gärna frysta lingon hemma, så går det snabbt att göra.

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 10 min
  • 1 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Koka upp hälften av lingonen på medelhög temperatur i en kastrull. Rör runt lite då och då.

2
Klar

När lingonen börjar koka upp, ta en gaffel och mosa större delen av lingonen. Blanda ner socker och låt småkoka 5-6 minuter tills sockret har löst upp sig. För syrligare smak, minska mängden socker.

3
Klar

Ta av kastrullen från spisen och blanda ner resten av lingonen. Häll sylten i en rengjord burk och förvara i kylen.

föregående
Pasta med lax och spenat
nästa
Blåbärssoppa
föregående
Pasta med lax och spenat
nästa
Blåbärssoppa

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.