Cardon Blue  är kött som är fylld med ost. Här använder vi oss av lövbiff som fylls med Grana Padano och rökt skinka, som serveras med potatismos.

Ingredienser

Recept för 4 personer Panering
  • 8 större lövbiffar
  • 200 g Grana Padano
  • ca 900 g potatis
  • 1 bananschalottenlök
  • skal från 1 citron
  • 8 skivor rökt skinka
  • 2-3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • grov senap
  • 1 kruka persilja
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 3 dl vetemjöl

Tillbehör

  • Gröna ärtor
  • Körsbärstomater
  • 4 citronklyftor

Tillagning

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt, ca 15-20 minuter.

Lägg ut lövbiffen på en ren yta och krydda med salt och peppar. Bred på senapen på alla lövbiffar och lägg skinkan på ena halvan på varje lövbiff. Riv Grana Padano grovt och lägg på skinkan. Vik ihop lövbiffen och sy fast den med några tandpetare för att den ska bli lättare att hantera.

Vispa äggen och häll över på en tallrik. Lägg ströbröd och mjöl på varsin tallrik. Panera köttet genom att först vända den i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg smör och olivolja i en stekpanna och hetta upp. Stek köttet på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida, tills den fått en vacker gyllenbrun färg.

Klicka ner smöret i en bunke och pressa ner den kokta potatisen. Värm mjölken och blanda ihop med den mosade potatisen till önskad konsistens. Finhacka bananschalottenlöken och persiljan och vänd ner i moset tillsammans med rivet citronskal. Smaka av med lite salt.

Servera lövbiffarna med potatismoset, nykokta ärtor, halverade eller hela körsbärstomater och citronklyftorna.